Huidtips

De huid verandert ieder seizoen.
Misschien heb je dit niet zo door, maar toch verandert jouw grootste orgaan mee met de jaargetijden.
Best bijzonder hé?

Een gezichtsbehandeling

Een gezichtsbehandeling kan echt wonderen doen voor je huid. Bij Schoonheidspraktijk Le Papillon kijken we naar welke type huid je hebt en passen daar de behandeling op aan. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste verzorging krijgt.

De herfst/winterhuid

Omdat het kouder wordt, vermindert je bloedcirculatie. Dit zie je vaak direct aan de huid, de huid verliest haar gezonde rood/roze kleurtje en ziet er wat grauwer uit.

De herfst/winter is hét moment om van de wat lichtere crèmes, plaats te maken voor de wat vollere en vettere crèmes, die de huid goed hydrateren.
Alleen een goed gehydrateerde huid kan de vetten uit een crème goed opnemen en vasthouden. Ook kun je ervoor kiezen om een serum onder je crème aan te brengen voor extra voeding.

Behalve smeren is het ook van belang om van binnenuit aan een goede huid te werken. Genoeg water drinken is de basis, maar water heeft vooral een zuiverende werking.
Om ervoor te zorgen dat de huid van binnenuit langer gehydrateerd blijft zijn veel groenten en goede vetten uit vis, olijfolie, avocado en noten ook belangrijk.
Voor een goede huid moet je letterlijk goed in je vel zitten.

En vergeet niet om…

SPF te blijven smeren!
Die winterdagen dat je met de hond lekker door het bos wandelt met toch nog een heerlijk winter zonnetje, dat is genieten. Vaak vergeten wij buiten de zomer om, om te blijven beschermen met een SPF. En zonneschade is het slechtste wat er voor de huid is.

Droge handen

Blijf smeren blijf smeren, dat is het geheim van zachte handen.
Smeer de handen in met een vette handcrème dat het een lieve lust is.
Bewaar op verschillende plekken een tube handcrème. Naast je bed bijvoorbeeld.
Zo vergeet je niet om voor het slapen gaan de handen te verzorgen.
Verzorg je handen elke keer na het handen wassen, en in ieder geval om de paar uur.
Om te voorkomen dat de ingrediënten de huid niet bereiken door een laag dode huidcellen zijn handscrubs een aanrader. Deze zijn wat grover van structuur dan die voor het gezicht. Twee keer per week scrubben helpt om de handen zacht te houden.

Vergeet ook je lippen niet!

Je lippen hebben nauwelijks talgklieren en het vochtverlies van je lippen is veel groter dan het vochtverlies in andere delen van het lichaam. Daardoor ontstaan al snel droge lippen.
Gebruik een verzachtende  lippenbalsem om je lippen glad en gehydrateerd te houden.
Het is een fabel dat je verslaafd kunt raken aan lippenbalsem.
Alleen wanneer je een lippenbalsem gebruikt die irriterende ingrediënten bevat zoals parfum, menthol, pepermunt of citrus, blijven je lippen droog en worden ze alleen maar droger. Kies daarom een lippenbalsem zonder parfum en met verzorgende ingrediënten zoals sheabutter en kamille.

Streef je naar perfectie?

Om jouw huid het hele jaar door gezond te houden is het, het beste om een professionele schoonheidsspecialist met regelmaat naar je huid te laten kijken en om jouw huidverzorging aan te passen aan de seizoenen. Zij kunnen jouw huid extra ondersteunen met massages voor het stimuleren van de bloedcirculatie.