Wat is coagulatie?
Coagulatie is een behandeltechniek waarbij door de gespecialiseerde schoonheidsspecialist goedaardige huidaandoeningen worden weggebrand.

Voor wie is coagulatie geschikt?
Huidaandoeningen die voor coagulatie in aanmerking komen zijn couperose, bloedblaasjes, fibromen/steelwratjes

 

Couperose
Couperose ontsiert het gezicht met zichtbare rode adertjes. Dit zijn chronische verwijde haarvaatjes die ontstaan door een verminderde elasticiteit van de vaatwanden en kunnen zorgen voor de kenmerkende rode vlekken. Meestal bevind zich dit op de huid rond de neus en op de wangen. Ook enkele gesprongen adertjes (spinneavi) horen bij deze groep. Er zullen waarschijnlijk één of twee behandelingen nodig zijn. Bij een groter gebied zullen er meer behandelingen nodig zijn.

Bloedblaasjes
Bloedblaasjes zijn onschuldige kleine felrode blaasjes die zich vooral voordoen op de romp, rug en decolleté. Ze kunnen ook op het gelaat en de andere delen van het lichaam voorkomen. Ze komen wat vaker voor bij mensen boven de dertig en ontstaan meestal spontaan. Er zijn gemiddeld één á twee behandelingen nodig.

Steelwratjes
Steelwratjes/fibromen zijn eigenlijk geen echte wratjes. Ze ontstaan spontaan, of door wrijving als een goedaardig gezwel in het bindweefsel en komen vooral voor in de hals, oksels, liezen of in het gezicht. Steelwratjes kunnen irriteren maar ze zijn vooral ontsierend. Meestal is na één behandeling het steelwratje al weg. Bij meerdere steelwratjes kijken we van te voren hoeveel behandelingen er nodig zijn.

Voor en nazorg bij de behandeling van huidoneffenheden
Als u een behandeling heeft ondergaan voor het verwijderen van huidoneffenheden dan zijn er een aantal punten erg belangrijk voor een goede genezing van de huid: Alle behandelingen genezen door middel van kleine korstjes. Deze korstjes ontwikkelen zich in de eerste drie dagen na de behandeling. Het is dus erg belangrijk om dit plekje zoveel mogelijk met rust te laten. De genezing van het korstje zal ongeveer 7 tot 10 dagen duren. Het korstje valt er dan vanzelf af, hierna kan de huid soms wat rood van kleur zijn. Het zou nog 2 tot 4 maanden kunnen duren voordat de huid weer op het juiste kleurniveau is. Ga niet aan de korstjes peuteren of krabben hierdoor kunnen littekens ontstaan en dat zal niet ten goede komen voor het eindresultaat. Gedurende 48 uur dient u geen vochtige ruimtes te bezoeken (sauna, douchen, zwemmen maar ook intensief sporten). Het korstje kan zich namelijk dan niet goed vormen. Wees voorzichtig met UV straling! Voor een periode van minstens 4 weken! Blijf zoveel mogelijk uit de zon. Je dient een hoge beschermingsfactor (30-50) te gebruiken na de behandeling. Ga je in die periode op vakantie? Dan is het beter om de behandeling uit te stellen en na je vakantie langs te komen.

Na 4 weken kan er weer een nabehandeling ingeboekt worden. Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met mij op.